Belföld

Szeptemberre is követel családi pótlékot a Párbeszéd

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Párbeszéd arra kéri a kormányt, rendeletben gondoskodjon arról, hogy szeptemberben is legyen családi pótlék, valamint benyújtottak egy indítványt, amellyel megdupláznák ezt a juttatást minden hónapban – idézi az MTI az ellenzéki párt frakcióvezetőjének, társelnökének a szombati online sajtótájékoztatóján elhangzott szavait.

Tordai Bence azt mondta, a Párbeszéd örömmel látja, hogy augusztusban dupla családi pótlék érkezik a gyermeket nevelő családoknak, a

baj csak az, hogy szeptemberben egyáltalán nem jön.

Ezért levelet írtak Pintér Sándor belügyminiszternek, kérve, hogy szeptemberben is legyen családi pótlék, és erről rendeletben gondoskodjanak – közölte, hozzátéve: a hosszú távú megoldás érdekében pedig egy olyan indítványt nyújtottak be, amelynek elfogadása esetén megduplázzák ezt a juttatást.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a Fidesz-kormány 2010 óta nem emelte a családi pótlékot, ez mostanra az értékének nagyjából a felét elveszítette.

Ha van több mint 350 milliárd forint a Vodafone 49 százalékos tulajdonrészének a megvásárlására,

akkor van 300 milliárd forint a költségvetésben arra is, hogy a családokat sújtó megélhetési válságot, az elsősorban a gyermekesek számára fenyegető szegénységi kockázatot enyhítsük

– hangoztatta Tordai Bence. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik