Belföld

Lassan egy hónapja hiába keresik az eltűnt asszonyt

Lassan négy hete dolgoznak azon a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, hogy a 2022. augusztus 1-jén reggel eltűnt, 49 éves Bozsik Máriát megtalálják – írja a police.hu. Az időben minden apró információmorzsát összegyűjtöttek, ötleteltek, verziókat állítottak fel. Igyekeztek minél jobban megismerni Mária személyiségét, addigi életét, kapcsolatait, körülményeit, hogy meg tudják fejteni váratlan eltűnésének okát, amely választ adhat arra, mi történt, hogyan történt, miért történt és hol lehet most.

A Pest megyei rendőrök az elmúlt 26 napban feltérképezték Mária rokonait, ismerőseit, korábbi és jelenlegi barátait, munkakörülményeit, több tucat embert kikérdeztek. Az eltűnés időpontját 10 percre (5 óra 20 perc és 5 óra 30 perc között) szűkítették, aznap reggeli mozgását gyakorlatilag percről percre, méterről méterre igyekeztek meghatározni. Mindenkit felkutattak, aki láthatta, beszélhetett vele, bármit is tudhat róla.

Ellenőrizték a környéken rendelkezésre álló közlekedési lehetőségeket (pályaudvarokat, buszállomásokat), de a légi közlekedés esetleges igénybe vételének kontrollja sem maradt el. Az összes olyan térfigyelő kamerafelvételt végig nézték és elemezték, amelytől eredményt reméltek, e mellett közel 30 jármű mozgását is ellenőrizték.

Eddig két olyan bejelentés érkezett, amely arról szólt, Máriát látni vélték Tolna, illetve Fejér megyében. A rendőrök mindkét jelzést végig talpalták, de ottjártát alátámasztó, megtalálását előre mozdító adathoz nem jutottak.

Az adatok összegyűjtése érdekében a rendőrök szolgálati gépkocsikkal eddig több ezer kilométert utaztak, a beszerzett információk elemzése továbbra sem utal bűncselekményre. Otthonának közvetlen környezetét – személykereső kutyákkal – már az eltűnés bejelentését követően átvizsgálták – eredménytelenül.

A Pest megyei rendőrök újabb terepkutatást hajtottak végre 2022. augusztus 24-én az inárcsi ház térségében. A létszámot és az átvizsgálandó területet is bővítették, a 100 hektáros, erdős terület átkutatásában 46 fő civil és egyenruhás rendőr, erdész, polgárőr, valamint a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai is rész vettek, órákon át rótták a kilométereket, de nem jártak eredménnyel.

Bozsik Mária

Ajánlott videó

Olvasói sztorik