Belföld

Vége a nyárnak, Üllőn rögtön ötmilliós jutalmat szavaztak meg a polgármesternek

Facebook
Facebook

Üllőn a nyári szünet után csütörtökön tartották az első képviselő-testületi ülést. A nagyjából 12 ezer lakosú Pest megyei városnak a polgármesterrel és az alpolgármesterrel együtt 12 tagú a testülete, közülük 6-an szavaztak amellett, hogy a polgármesternek, Kissné Szabó Katalinnak ötmilliós jutalom jár – írta meg a Telex.

A testület eredetileg sok nyilvános napirendi pont után zárt ülésen döntött volna a „polgármester jutalmazásáról”, végül azonban ez a napirendi pont is átkerült az ülés nyilvános részére az Üllő Te Vagy egyik képviselőjének javaslatára. Az előterjesztést a helyi pénzügyi bizottság vezetője nyújtotta be, a szövegét viszont nem tették közzé.

Nagyné Prém Szilvia, az Üllő Te Vagy civil szervezet képviselője a lap kérdésére azt írta: az előterjesztésben hathavi extra jutalmazásáról, azaz közel ötmillió forintról van szó, mivel a polgármester illetményét év elején bruttó 975 ezer forintban határozták meg.

Az ülésen a polgármester elmondta: meglepődött azon, hogy ekkora jutalomban akarták részesíteni, ezért felajánlotta, hogy a hathavi bérből kettőnek megfelelőt szociális célokra különítsen el az önkormányzat.

A jutalmazás mellett kiállók azzal érveltek, hogy a polgármester megérdemli azt. Így végül hat igennel, egy tartózkodással és két nemmel elfogadták a polgármesteri jutalmazását. Miután Kissné ígérete szerint kéthavi összegnek megfelelő összegről lemond, a jutalom így is valamivel több mint hárommilliós extra bért jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik