Belföld

Nagyatádon bezár a múzeum, a galéria és az edzőterem az energiaárak miatt

Nagyatádon az önkormányzat drasztikus lépésre szánta el magát az energiaárak miatt, állítja az Atv.hu Bezárják a múzeumot, a galériát és az edzőtermet, de átszervezik az óvodai ellátást is a fűtési szezon idejére.

Egy nappal azután, hogy az egyik nagyatádi szálloda közölte: az energiaárak emelkedése miatt bezárnak, kiderült, hogy a város négy szállodája közül további kettő is így döntött, állítja a Híradó. Az önkormányzat pedig azt közölte: hasonló lépéseket vezetnek be az intézményeikben, hogy megtakarítsák a téli fűtés árát.

A városi múzeumban, a művészeti galériánál a téli fűtési szezonban egy temperáló fűtést fogunk alkalmazni. Látogathatóak ezek a létesítmények, de nem tartanak nyitva. Az önkormányzati intézményeknél pedig egy nagyon takarékos energiafelhasználást fogunk előírni. 20 fokban meghatározott hőmérsékletet a városházától minden intézményünkig mindenütt

– mondta Ormai István, polgármester.

Az óvoda lesz a kivétel, ahol melegebb lehet a gyerekek miatt. A sportcsarnokban azonban csak 15 fokig lehet fűteni. A nyolc egységből álló kulturális és sportközpont is kénytelen meghúzni a nadrágszíjat. A Híradó szerint nem jelentős, de valamilyen leépítés lesz a következménye a megszorításoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik