Belföld

Karácsony: Mi a túró köze van a veszélyhelyzetnek, hogy Budapesten hol tárolják a tűzijáték pirotechnikai eszközeit?!

MTI
MTI

Karácsony Gergely a Klubrádió Esti gyors című műsorának egyebek mellett  az elnapolt augusztus 20-i állami tűzijáték fővárost is érintő vetületeiről beszélt. A kormány ugyanis úgy döntött, nem fizet közterület-használati díjat a tűzijáték miatt lefoglalt fővárosi területek után, annak ellenére sem, hogy az operatív törzs a rakétázást szombaton a meteorológiai előrejelzések miatt augusztus 27-re tette át, így már napok óta a főváros forgalmas központi részein, lezárt területeken állnak a kilövésre kész pirotechnikai eszközök. A döntést a kormány az ukrajnai háború miatt elrendelt vészhelyzettel indokolták.

A főpolgármester a csütörtök esti rádióadásában azt mondta, hogy a törvény szerint az állami ünnepekre használt közterületek után valóban nem kell díjat fizetni, azonban itt az a különbség, hogy 20-án lefújták a tűzijátékot és még egy hétig használják a közterületeket.

Bocsánat, de mi a túró köze van a veszélyhelyzetnek ahhoz, hogy Budapesten az utcán vagy az Erzsébet hídon a buszsávban tárolják a pirotechnikai eszközöket?

– fakadt ki Karácsony Gergely, megjegyezve, ezt az indoklást „hatalmi hübrisznek” tartja, az Orbán-kormány azt hiszi, hogy mindent megtehet.

A főpolgármester nem tartja kizártnak, hogy Alkotmánybírósághoz fordulnak az ügyben, már csak elvi szempontok miatt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik