Belföld

Gyakornoki programot indít a 24.hu!

24.hu
24.hu
Újra elindítja gyakornoki programját a 24.hu! Célunk az idén is az, hogy pályázatunkon olyan fiatal kollégákat találjunk, akik később sikeresen integrálódhatnak az ország egyik legnagyobb hírsite-jának szerkesztőségébe. A múlt évi, első kör résztvevői közül Papp Atilla és Tóth Fruzsina ma már a szerkesztőség tagja. Az idén kiemelten számítunk a gazdasági és a tudományos újságírásra fogékony jelentkezőkre, de minden rovatunk nyitott a programban, azaz a fotózás, a politika, a kultúra, a sport, a techvilág, a szórakozás és a videózás iránt érdeklődőket egyaránt várjuk. Mutatjuk a részleteket.

Mi a pályázat alapvető feltétele?

Harminc éven aluliak jelentkezését várjuk.

Mit kell tartalmaznia a pályázatnak?

Szöveg.

A csomagban ott kell lennie a jelölt önéletrajzának, amelyben rögzíteni kell, hogy sorrendben a 24.hu melyik két rovatában dolgozna legszívesebben a jelentkező. A küldeményben ott kell lennie a felsőoktatási intézmény egykori vagy jelenlegi látogatását igazoló dokumentumnak, továbbá három új, a pályázatra írt cikknek. (Korábban megjelent szövegeket nem fogadunk el.) Írott szövegek esetében legalább egy szabadon választott témában és alannyal készült interjút (maximum 10 ezer karakter), egy szabadon választott eseményről készült hírösszefoglalót (maximum 2000 karakter), valamint egy szabadon választott szöveget (riport, tudósítás, publicisztika maximum 7500 karakterben) várunk. Fontos, hogy a pályázatot jeligével kell ellátni, és – a felsőoktatási igazoláson kívül – két külön fájlt várunk: az önéletrajzot és a pályaművet.

A pályaművet tartalmazó fájlban és annak nevében sem szerepelhet a szerző neve, csak egy választott jelige, ezt a jeligét kérjük az önéletrajzban is feltüntetni. Így a pályamunkák a bírálat során közvetlenül nem kötődnek a pályázó nevéhez, de később pontosan beazonosíthatóak.

Fotó.

A csomagban ott kell lennie a jelölt önéletrajzának. A jelöltnek küldenie kell egy 20-30 képből álló portfoliót egyedi és sorozatképekkel (küldhető wetransfer-link, honlap, google drive-elérhetőség). A pályázatban szerepelnie kell a pályázati időszakban készült új, legfeljebb 5-8 képes sorozatnak (bármilyen eseményen készülhetnek a felvételek).

Videó.

A csomagban ott kell lennie a jelölt önéletrajzának, valamint a felsőoktatási intézmény egykori vagy jelenlegi látogatását igazoló dokumentumnak. Továbbá egy pályaművet kell benyújtani: új, a pályázatra készült, tetszőleges témában forgatott, maximum 10 perces anyagot. (A pályázatban küldhető további három, korábban bármilyen platformon megjelent, a jelölt közreműködésével készült videó).

Hova, hogyan és mikor kell küldeni a pályamunkákat, cv-t, egyéb dokumentumokat?

Bármelyik területre jelentkezés esetén az alábbi linken. A pályázati feltételeknek száz százalékban megfelelő pályázatokat fogadjuk el. A pályázat beküldési határideje: 2022. szeptember 20.

Hogyan döntünk?

A zsűri a jeligével ellátott pályázatok közül kiválasztja a legígéretesebbeket, a kiválasztott pályázókkal szóban is beszélgetünk, és e két kör alapján választunk legfeljebb nyolc jelöltet. A programba bekerülőknek vállalniuk kell, hogy a három hónapos időszakban legalább heti 16 órát a szerkesztőségben töltenek. A szöveges zsűri tagjai: Benke Ágnes, Bita Dániel, Jankovics Márton, Pető Péter. A fotós zsűri tagjai: Csóti Rebeka, Ivándi-Szabó Balázs, Sopronyi Gyula. A videós zsűri tagjai: Dékány László, Pál Zsombor.

Mit ajánlunk?

A három hónapos program teljes időtartamában mentor segíti a kiválasztott jelöltek munkáját, fejlődését. A mentorok személye attól függ, hogy a kiválasztottak érdeklődése melyik rovat felé vezeti őket. A gyakornokok juttatást kapnak, melynek összege havi bruttó 150.000 forint 3 hónapon keresztül. A 24 gyakornoki programjával közel egyidőben indul debütál a Central Digitális Akadémia, aminek köszönhetően a 24-es gyakornokoknak lehetőségük lesz előadásokat hallgatni a digitális média más szakterületeinek szakértőitől is. Várhatóan az alábbi digitális témákkal kapcsolatban bővítjük a résztvevők ismereteit: az internet működési logikája, digitális trendek, ökoszisztéma, üzleti modellek, tartalomfogyasztás, marketingkommunikáció.

Aki szeretne kicsit mögé látni, hogyan dolgozunk mi, annak mutatjuk nemrégiben debütált szerkesztőségi dokumentumfilmünket, amely a választási felkészülés időszakát dolgozza fel:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik