Belföld

Toroczkai László saját faluja díszpolgára lett

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ásotthalom díszpolgára lettem. A lakosságtól érkező javaslatok mellett a település képviselő-testülete egyhangúlag döntött erről. Ez eddigi életem legfontosabb elismerése, mert azoktól kaptam, akik a legjobban ismernek. Hatalmas megtiszteltetés

írta ki saját blogoldalára Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, Ásotthalom korábbi polgármestere.

Toroczkai a bejegyzésében felemlegeti, hogy amikor „2015. október 23-án Pintér Sándor belügyminiszter az összes szomszédos határmenti település polgármesterét kitüntette a migráció elleni küzdelem elismeréseként a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával, csak engem »felejtett ki«, sokan felháborodtak, és igazságtalanságot kiáltottak. Ahogy akkor is írtam; valóban igazságtalan volt, hiszen elsőként szálltam szembe a migrációval, és elsőként javasoltam és követeltem a kormánytól a határkerítést is.”

Ásotthalom korábbi polgármestere szerint ez akkor igazságtalan döntés volt, de most helyrebillent a világ rendje. „2022. augusztus 19-én azonban mégis olyan kitüntetést kaptam, amely sokkal többet ér, mint a belügyminiszteri arany fokozatú kitüntetés. Az otthonom, a legszűkebb pátriám, szülőföldem díszpolgára lettem. Számomra nincs ennél szebb elismerés. Hálásan köszönöm, továbbra is a hazámat szolgálom!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik