Belföld

Megérkezett a válasz Palkovicstól, mi lesz a feltöltőkártyás áramvásárlókkal

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A párbeszédes Jámbor András még augusztus elején kérdezte Palkovics Lászlótól, mi lesz a feltöltőkártyás áramvásárlókkal. Az országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán számolt be róla hétfőn, hogy megkapta a választ.

Kapcsolódó
„Nekünk nem a rezsi csökkent, hanem a kilowatt” – spórolnának a feltöltőkártyások, de már nincs miből
Hogyan kell feltölteni kártyával egy villanyórát? Mit kell kihúzni a konnektorból, ha nem akarnak piaci árat fizetni az áramért? Bagon jártunk, ahol a legszegényebbeket kérdeztük minderről.

A posztot úgy kezdte,

a mai Magyarországon furcsa dologért kell előszőr megdicsérnem a minisztert. A kötelező propaganda minimumra vétellel mellett érdemben, na jó, majdnem érdemeben, de a kérdésre válaszolt. A probléma viszont az, hogy a válaszából semmi konkrétum nem derült ki.

Jámbor szerint két alapvető kérdése van ma a feltöltőkártyás áramvásárlóknak: „meddig kell még egy érthetetlen rendszerben vásárolniuk az energiát? Mikor jön a megígért kárpótlás azért, mert a kormány és az MVM hibájából rezsinövelt áron tudták csak az áramot vásárolni augusztus elején, sőt az érthetetlen rendszer hibájából még most is?”

Palkovics a válaszában azt írta,

az MVM csoport rendszeres naprakész tájékoztatást ad a fogyasztók számára. Jelenleg folyamatban van a kedvezményes energiamennyiség, és az ahhoz kapcsolódó kedvezményes ár alkalmazására irányuló informatikai rendszerek fejlesztése, amelyek elkészültét követően az előfizetős mérőket használó ügyfeleknek lehetőségük lesz utólagos elszámolási korrekciót kérni az érintett egyetemes szolgáltatók által biztosított módon.

A párbeszéd képviselője úgy foglalta ezt össze, hogy „három héttel a rezsinövelés bevezetése után több mint 100 ezer család számára még nincs lehetőség a rezsicsökkentés tisztességes módon való igénybevételére.”

Jámbor emiatt újabb kérdéssorral fordult Palkovicshoz.

Összességében egészen elképesztő, hogy egy olyan rezsinövelésre állt át a kormánya, melynek informatikai alapjai nincsenek meg, amikor pedig kiderül a probléma, és kiharcoljuk a kártalanítást, az nem automatikusan jár, hanem még a megkárosítottaknak kell dolgozniuk érte!

– fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik