Belföld

Hét elején marad az esős idő, felhőszakadásra és jégesőre is lehet számítani

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Hétfőn többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar, helyenként ismét előfordulhat felhőszakadás, itt-ott jégeső is lehet. A Dunántúlon lesz élénk, helyenként erős a szél, de zivatarok környezetében máshol is előfordulhatnak erős, viharos lökések – írja az Időkép.

A legmagasabb hőmérséklet 19 és 30 fok között alakul, a csapadékosabb tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat, míg északkeleten lesz a legmelegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki, míg felhőszakadás miatt tizenkét megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Kedden már gyakrabban és hosszabb időszakokra felszakadozik a felhőzet, de főként az ország keleti, északkeleti felén még több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. Nyugaton, északnyugaton élénk, néhol még erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban főként az Alföldön többfelé pára, köd képződhet. A kora reggeli 13-19 fokot követően napközben 21-31 fok várható, továbbra is keleten, északkeleten lesz melegebb.

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Nyugaton még élénk lehet a szél. Mindenhol erősödik a nappali felmelegedés, délután 25-32 fokot mérhetünk.

A hét második fele igazi nyári időt tartogat sok napsütéssel, egyre többfelé 30 fok fölötti maximumokkal. Csütörtökön még elszórtan, péntektől már csak helyenként fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik