Belföld

A gazdatüntetés szervezője arra kérte a tüntetésre indulókat, menjenek a Dózsa György útra

Szabó Bálint a szombati tüntetés főszervezője reggeli Facebook videójában arról beszélt, hogy 6 órától gyülekeznek a gazdák traktorokkal, munkagépekkel, teherautókkal, hogy elinduljanak Budapest felé és 16 órára ideérjenek. Azt kéri mindenkitől, hogy legyenek türelemmel, vagyis hogy még ne induljanak el a fővárosba, szerinte 16 órára így is mindenki Budapestre ér. Úgy számol, hogy ha 10 órakor elindulnak a traktorok, az autók pedig délben, akkor mindenki megérkezik időben. (Később egyébként már arról beszélt, hogy csak a traktorral érkezők várjanak az indulással.)

Szabó szerint meg kell várni, hogy szombaton az operatív törzs eldöntse, lehet-e tűzijáték. Ezt azért gondolja szükségesnek, mert egyetlen követelésükből sem hajlandók engedni, így abból sem, hogy a pesti alsórakpartot elfoglalják.

Ezt egyébként semmilyen körülmények között nem tehetik meg jogszerűen, függetlenül attól, hogy lesz vagy nem lesz tűzijáték. A rendőrség úgy fogalmazott ebben a kérdésben, hogy:

A gyűlés szervezőjének nyilatkozataival szemben továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni, traktorokkal rakpartokat, hidakat elfoglalni.

Kapcsolódó
A rendőrség újra megtiltotta, hogy traktorok hajtsanak be Budapestre
Szerintük a véleménnyilvánítás szabadságába ez már nem fér bele.

(via 444)

Frissítünk!

Szabó Bálint egy későbbi bejelentkezésében már jelezte, hogy a tüntetésre indulók a Dózsa György útra induljanak, a demonstráció engedélyezett helyszínére. Szabó a hvg.hu-nak elmondta:  jelenleg arra várnak, hogy a rakpartokról „eltakarítsák a tűzijáték romjait”, amint ezzel végeznek az illetékes hatóságok, levonulnak oda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik