Belföld

Jövőre dől el a Volt és a Sound sorsa, miután mindkét fesztivál veszteségessel zárt idén

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

A soproni Volt „nagy-”, a zamárdi Balaton Sound pedig „kismértékben maradt el a várakozásoktól”. A két fesztivál jövőjéről a szezon értékelését követően döntenek – közölte a Népszavával Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője.

Várhatóan 28. alkalommal megtartott Sziget Fesztivál, Magyarország legnagyobb idegenforgalmi eseménye kompenzálhatja a veszteséget, azonban a fesztivál pontos eredményét a cégvezető egyelőre nem kívánta megbecsülni.

Az évet így cégszinten a Sziget Zrt. nyereséggel zárhatja, ugyanakkor mindez várhatóan meg sem közelíti az elmúlt két kényszerszünete alatt felhalmozott 2,2 milliárdos veszteséget.

Kádár az idei fesztivál költségvetését 10 milliárd forintra saccolta, továbbá megerősítette a 450 ezer fizető látogatót vonzott az esemény, ami elmarad ugyan a 2018-as csúcstól (amikor 565 ezer látogatót értek el), azonban az ebből egy napra eső 75 ezer fesztiválozó nagyjából megfelel a 2019-es Sziget adatainak. A magyarok arányát a cégvezető 40-50 százalékra becsülte.

Az amerikai többségi tulajdonos, a cég túlélését tőkeemeléssel is segítő Providence Equity Partners úgy döntött, hogy most hozzáláthattak a jövő évi Sziget szervezéséhez, és „super early bird” áron már meg is kezdték a bérletek értékesítését.

A Volt és a Sound jövőjéről azonban egyelőre nem született döntés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik