Belföld

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével gyanúsította meg a rendőrség a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét, számolt be a bama.hu.

A pécsi városháza közleménye szerint a rendőrség vizsgálatot folytatott a közterület-felügyelet irodájában is, „egy feljelentés alapján indult nyomozás során”, amiről előzetesen értesítették az önkormányzatot, és a gyanúsításról is hivatalosan értesítést kaptak.

A portál szerint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény egyértelműen szabályozza azt, hogy egyes, hivatali feladatellátással kapcsolatos bűncselekmények esetében a gyanúsított közszolgálati jogviszonyát mérlegelési lehetőség nélkül felmentéssel meg kell szüntetni. A gyanúsítottat a pécsi városvezetés azonnali hatállyal visszahívta pozíciójából.

A Szabad Pécsnek sikerült elérni az érintett közterületfelügyelet-vezetőt, aki kijelentette, nem követett el sem bűncselekményt, sem szabálytalanságot, továbbá elismerte, hogy a rendőrség valóban meggyanúsította hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével is. Állítása szerint a nyomozás ellen benyújtott panaszát elutasították.

A vezetőt az előző városvezetés nevezte ki, 2017 januárjában, egy teljesen nyílt pályázaton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik