Belföld

Havi plusz 520 ezerért fideszes képviselők biztosítják az energiát

VARGA JENNIFER / 24.HU
VARGA JENNIFER / 24.HU
Megjelentek a Hivatalos Értesítőben a technológiai és ipari miniszter utasításai. Külön-külön kapott miniszteri biztost a Mátrai Erőmű és a lignittermelés.

Palkovics László élt jogkörével, két miniszteri biztost nevezett ki. 2022. szeptember 1. napjától 2024. augusztus 31. napjáig Horváth László lett a villamos energia ellátásbiztonságáért felelős miniszteri biztos. Az ő feladata lesz koordinálni a Mátrai Erőmű

  • lignit villamosenergia termelésének fokozását,
  • működése optimalizálását.

Horváth László közreműködik az erőműhöz kapcsolódó térségfejlesztési program kidolgozásában, felméri az erőműhöz kapcsolódó gazdasági, társadalmi folyamatokat a térségben, amelynek fideszes képviselője is. A hevesi fideszes tevékenységét – az energetikáért felelős államtitkár útján – a technológiai és ipari miniszter irányítja. Munkájáért havi bruttó 520 ezer forint összegű díjazásra jogosult.

Riz Gábor ugyanennyit kap azért, hogy szeptember elsejétől 2024. augusztus végéig ő a hazai lignittermelés növeléséért, a villamos
energia ellátásbiztonságáért, a lakossági fűtési célú energiaellátás biztonságáért felelős miniszteri biztos.

Az ózdi fideszesnek sem lesz külön titkársága ahhoz, hogy felmérje, elemezze a barnakőszén- és lignittermelés növeléséhez szükséges beruházásokat, azok költségigényét, koordinálja a barnakőszén- és lignittermelés növekedésének biztosítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik