Belföld

Nagyon kiakadtak a katasztrófaturistákra a lellei mentők

Országos Mentőszolgálat / Facebook
Országos Mentőszolgálat / Facebook
A helyi mentőállomás vezetője tűrhetetlennek minősítette a bámészkodók viselkedését.

Az Országos Mentőszolgálat hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy kedden a a balatonmáriafürdői strandon egy 50 év körüli férfit húztak ki a vízből a fürdőzők. A Kaposvári Mentésirányítás nagy erőket riasztott. A mentőegységek és a légimentők perceken belül elkezdték az emelt szintű ellátást. A férfi már nem lélegzett.

Életéért több mint másfél órán át küzdöttek. A szakemberek takarókkal, fürdőlepedőkkel próbálták eltakarni a betegellátást, de a katasztrófaturisták teljes érzéketlenségükről tettek tanúbizonyságot. Videóra vették, fényképezték a mentést, volt, aki gyermekével karján nézte végig a férfi életéért vívott ádáz küzdelmet.

A mentők mindent elkövettek, de a férfi életét a megfeszített csapatmunka ellenére sem tudták megmenteni, amit többen rögtön meg is osztottak a közösségi médiában. Mindez a mentést végzőket is megviselte, a Balatonlellei Mentőállomás vezetője tűrhetetlennek minősítette a bámészkodók viselkedését, amihez hasonlót több mint 30 éves pályafutása alatt még nem tapasztalt. Az Országos Mentőszolgálat őszinte részvétét fejezte ki a gyászoló családnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik