Belföld

Biztonsági őrök és turisták verekedtek az Európa hajón

Összeverekedtek a biztonsági őrök több külföldi turistával Budapesten, a Sziget Fesztivál idején közlekedő Európa rendezvényhajón – tudta meg a 24.hu. Egy a Redditen terjedő videó szerint a Szigeten dolgozó biztonságiak estek neki több turistának, de az eset – amit ide kattintva megnézhet – nem a fesztiválon történt. A videón az látszik, hogy az egyik biztonsági őr arcon üti az egyik turistát, ebből bontakozik ki a dulakodás.

Megkerestük a BRFK sajtóosztályát az ügyben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Jégverem utcai kikötőben horgonyzó hajón, majd a hajót a rakparttal összekötő hídon alakult ki tettlegesség néhány vendég és biztonsági őr között augusztus 14-én 17 óra 20 perc körül. A BRFK  I. Kerületi Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást

– írták a lapunknak küldött válaszukban, hozzátéve, hogy eddig két magyar és négy külföldi férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A verekedés részvevői könnyű sérüléseket szenvedtek a történtek során. Úgy tudjuk, hogy mindkét magyar gyanúsított biztonsági őrként dolgozott a hajón, a turisták és az őrök pedig egymást okolják a történtekért.

Frissítünk!

A Sziget Fesztivál sajtófőnöke a bulihajón történt incidenssel kapcsolatban azt jelezte: sem a programot, sem a lebonyolítást nem a Sziget szervezte. A biztonsági őröket a partyhajó szervezését végző csapat alkalmazta, nem a Sziget biztonsági szolgálatához tartoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik