Belföld

MSZP: trükköznek a PB-gázpalackokkal, a forgalmazók megkerülik a hatósági árat

Hatósági árat minden PB-gázpalackra!

Ezt követeli Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a Facebook-oldalára kitett bejegyzésében. Az ellenzéki politikus szerint a piaci szereplők trükköznek a palackméretekkel a PB-gáz árusításakor.

A szocialisták országgyűlési képviselője egy törvénymódosítással csökkentené az infláció miatt egyébként is nehéz helyzetbe került emberek terheit. A Tóth által benyújtott törvénymódosítás azt kezdeményezi, hogy csomagolástól függetlenül minden palackos gáz kerüljön a hatósági árszabályozás alá.

Elfogadhatatlan, hogy a csomagolással trükköznek a piaci szereplők, és ezzel növelik a rendkívüli inflációval egyébként is sújtott magyar emberek terheit. Elvárom, hogy a Fidesz támogassa a javaslatot, és fejezze be az emberek indokolatlan és szükségtelen sarcolását!

– írta Tóth.

A politikus szerint a jelenleg is hatósági áras 11,5 kilogrammos palack helyett, mellett egyre inkább más töltettömegű palackok jelentek meg a piacon, amelyekre nem vonatkozik a hatósági ár, ezért drágábban is lehet forgalmazni őket.

A kormányzati dilettantizmus iskolapéldája, ahogyan az Orbán-kormány hagyja, hogy a piaci szereplők csomagolási trükközéssel megkerüljék a hatósági árszabályozást! Veszélyhelyzet ideje alatt törvénymódosítás nélkül is tudna korrigálni a kormány

– közölte a Facebookon az ellenzéki pártvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik