Belföld

Olimpiai attasé lesz Deutsch Tamás unokaöccséből Párizsban

MTI
MTI

Nyolc hónapnyi minisztériumi munka után máris konzulnak jelölték Deutsch Tamás fideszes brüssszeli képviselő unokaöccsét, Deutsch Domonkost – írtaa Szabad Európa, amelynek információi szerint a 24 éves fiatalembert, aki nem rendelkezik külszolgálati tapasztalattal, Szijjártó Péter külügyminiszter jelölte ki párizsi konzulnak, és már zajlik is a pozícióra való felkészítése.

Deutsch Domonkost 2021. szeptember 30-án vették fel a Külgazdasági és Külügyminisztériumba, kifejezetten Szijjártó kérésére. A Sportdiplomáciai Főosztályon kezdett dolgozni, nem a kezdő pozíciót jelentő kormánytanácsosként (vagy esetleg gyakornokként), hanem egyből vezető kormánytanácsosként.

Deutsch Domonkos kicsit több mint nyolc hónapot töltött a minisztériumban, mielőtt külszolgálatra jelölték volna. Ez a gyors előmenetel meglehetősen ritka, főleg diplomáciai területen. Jellemzően ugyanis éveket kell lehúzni a minisztériumban, mire valaki külszolgálatra mehet. A külszolgálati, illetve diplomáciai munkát alacsonyabb beosztásban szokás megkezdeni, hogy a kezdők beletanuljanak.

Kapcsolódó
Szijjártó Péter adott munkát Deutsch Tamás unokaöccsének
A Külgazdasági és Külügyminisztériumban 23 évesen bruttó 400 ezerrel kezdett. 

Külügy: olimpiai attasé lesz Deutsch Domonkos

„Az olimpia a világ legnagyobb sporteseménye, ennélfogva a rendező város magyar diplomatáinak is megnövekedett feladatmennyiséggel kell számolniuk az esemény során. Annak érdekében, hogy a hazánkat képviselő sportolók, a hozzájuk tartozó stábtagok és valamennyi magyar szurkoló minden lehetséges segítséget megkapjon az olimpia és paralimpia ideje alatt, a külügyminisztérium minden alkalommal olimpiai attasét jelöl ki, hogy a szükséges felkészítést követően a helyszínen lássa el a világjátékok nyomán keletkező feladatokat” – közölte lapunkkal a külügyi tárca.

 

Tájékoztatásuk szerint Deutsch Domonkos nem tartós külszolgálatra megy Párizsba, hanem a Sportdiplomáciai Főosztály által delegált olimpiai attaséként teljesít szolgálatot a 2024-es játékokon, amelyet követően újra Budapesten folytathatja a munkát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik