Belföld

Közlöny: 1,8 milliárdért venné meg az állam a siklósi kórházat

Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
A kórház jelenleg 74,4 százalékban magántulajdonban van

A kormány arról már januárban döntött, hogy állami tulajdonba venné a siklósi kórházat. Most megjelent a Magyar Közlönyben az az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat, amelyből az  is kiderült, mennyiért.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság 1 820 000 000 forintot fizethet a Siklósi Kórház Nonprofit Kft. magántulajdonban álló, 74,444%-os üzletrészének tulajdonjogáért. A vételár mellett a részesedés megszerzése még 23 millió forintos költséggel jár.

Ezt Varga Mihály pénzügyminiszternek kell biztosítania, és Pintér Sándor belügyminiszter kezdeményezése alapján, az ő feladata lesz az is, hogy miután kórház 100 százalékban a magyar államé lesz, a társaság működésének finanszírozásához egyszeri támogatásként adjon legfeljebb 50 millió forintot.

A Siklósi Kórház Nonprofit Kft. 74,4 százaléka a Mega-Logistic Zrt. tulajdona. A cég 2004 novembere óta főtulajdonosa a Siklósi Kórháznak, amelynek működése stabil, adósságállománya nincsen. A cég honlapján (dátum nélkül) az is olvasható, hogy Lóki Géza, a Mega-Logistic Zrt. elnöke szerint hosszú távú terveztek a kórházzal, ezért vettek meg szomszédos ingatlant a Siklósi Önkormányzattól..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik