Belföld

Végezni akart magával egy fiatal a tiszavasvári csónakázó tóban

police.hu
police.hu

Csónakázóból mentett ki egy öngyilkosságra elszánt fiatalembert a tiszavasvári rendőrök. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az apuka értesítette a hatóságokat arról, hogy a fia öngyilkossági szándékkal megy a tóhoz.

A férfi testvére a tó partján várta a rendőröket. Tőle megtudták, hogy látta fivérét, amint öngyilkossági szándékát kiabálva a víz felé szalad, de nem tudta feltartóztatni, és azóta a nádas felől már egy csobbanást is hallott.

police.hu

Tamás István és Lakatos Gyula rendőr főtörzsőrmesterek a tavat abból az irányból közelítették meg, amerről hallani vélték a csobbanást. Náddal sűrűn benőtt tópart nehezítette a keresést, a rendőrök térdig gázoltak a vízbe, botokkal és kézzel törték a nádat, hogy láthatóvá váljon a vízfelszín, így haladtak a tavon körbe.

Közben segítséget kértek, és a mentőszolgálatot is értesítették. Óráknak tűnő percekig kutattak, amikor Tamás István a vízben állva szétnyitotta a nádat, és megpillantotta a parttól pár méterre a vízben félig elmerülve hanyatt fekvő férfit.

Azonnal közelebb ment, megragadta a karját, és a part felé húzta, miközben próbált kommunikálni vele. Társának kiáltva jelezte, hogy megtalálta a férfit, akit kerestek és végül együttes erővel a biztonságos szárazföldre segítették. Mentése közben a 22 éves férfi magához tért, látható sérülése nem volt, a mentők kórházba vitték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik