Belföld

Kompenzálja a katából kieső futárait a Wolt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Új kompenzációs rendszert vezet be a Wolt Magyarország szeptembertől a katás adózásról egyéb egyéni vállalkozói adózási formákra váltó futár partnerek számára – írja a portfolio.hu.

A kompenzáció arányos a futárok által elvállalt címekkel, így az általuk keresett összeggel és a Wolt számításai szerint a futárok többletköltségeinek jelentős részét fedezi – olvasható a cikkben. “Az új sávos kompenzációs rendszer az adminisztrációs költségeket fedező 10 ezer forinttól egészen akár 120 ezer forintig enyhíti a futár partnerek többletköltségeit.”

A Wolt felméréséből kiderült az is, hogy a Wolt-futárok 80 százaléka átalányadózóként szeptember után is folytatja a kiszállítást.

Sabjányi László, a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója a Portfolio érdeklődésére hangsúlyozta, hogy a futár partnereik nem fizetést kapnak a Wolttól, hiszen nem főállású alkalmazottak, hanem vállalkozóként dolgoznak a Wolt platformon. Ők dönthetik el, mikor és mennyit dolgoznak, nincs fixen meghatározható jövedelmük. A keresetük attól függ, mennyi címet vállalnak el, illetve ehhez adódnak további bónuszok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik