Belföld

Adminisztrációs hiba miatt nem lehet jelölőszervezet a Jobbik a szeptemberi időközi választáson

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI

Exlex állapot, azaz törvény által nem által nem szabályozott viszony alakult ki a Jobbikban, miután a párt élén történt elnökcserét hivatalosan még nem jegyezték be, így a lemondott Jakab Péternek már nincs, a július elején megválasztott Gyöngyösi Mártonnak pedig még nincs aláírási joga, emiatt a párt nem lehet jelölőszervezet az elkövetkező időszakban várható időközi választásokon – írja  a Magyar Nemzet.

A kormánypárti lap a cikkében kifejti, hogy a bíróság.hu-n megtalálható adatok szerint Gyöngyösi Márton hivatalosan még mindig csak a Jobbik alelnöke, Jakab Péter önálló képviseletijog-gyakorlása pedig a dokumentum szerint 2022. június 30-án megszűnt, de a megszűnés tényleges időpontja nincs bejegyezve.

A lap szerint mindezek miatt a Jobbik nem tudja hivatalos jelölőszervezetként támogatni Újpesten a szeptemberi időközi választáson induló Maholányi Zsolt LMP-s jelöltet.

Emlékeztetnek, hogy legutóbb 2020-ban volt hasonló helyzetben a Jobbik, akkor saját emberüket nem tudták hivatalosan jelölni a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson, mivel Jakab Péter nem rendelkezett még képviseleti joggal. Akkor megtámadták a Jobbik, mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottságnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik