Belföld

Lehaltak a fényképezők, leálltak egyes ügyintézések a kormányablakokban

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Nem működnek a kormányablakokban a digitális fényképezőgépek az egész országban kedden – tudta meg a Népszava. Több fővárosi kormányablakban megerősítették az értesülést, így a IX. és VI. kerületiben is. A gépek a jogosítványhoz vagy személyi igazolványhoz szükséges fotók elkészítésénél használatosak.

Úgy tudni, az elmúlt 1-2 évben megújított okmányok esetében el lehet járni, hisz a rendszerben ott van még a korábbi fotó, de újat nem tudnak készíteni.

Arról nincs információ, mi történhetett, állítólag a központ se osztotta meg a kormányablakokkal. Azt tanácsolták a Népszava munkatársának, hogy próbálkozzon szerdán. A Miniszterelnöki Kabinetiroda se válaszolt a lapnak még, de időközben kijött egy központi közlemény:

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy technikai probléma miatt 2022. augusztus 9-én a kormányablakok Photo Box munkaállomásai nem működnek, így a személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány, parkolási igazolvány iránti kérelmek, illetve az egyéb, fényképezéssel járó okmányok ügyintézése átmenetileg nem lehetséges. A hiba elhárítása folyamatban van, kérjük Tisztelt Ügyfeleink szíves megértését és türelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik