Belföld

Háromszoros támogatás, közel hatvanezer adag étel a nélkülözőknek

Véget ért a Ben’s OriginalTM és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös jótékonysági programja. A „Mindenkinek jut hely az asztalnál” kezdeményezés három különböző akciója eredményeképpen összesen közel hatvanezer adag étel jutott el rászorulók részére a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével. A 2022 első felében zajlott összehangolt támogatás-sorozat keretében a Ben’s OriginalTM egy nagyszabású jótékonysági főzéssel, közel tízezer darabos termékadománnyal, valamint a TESCO Magyarországgal közös program ideje alatt eladott termékek árának 1+1 százalékával járult hozzá a nélkülözők étkeztetésének támogatásához.

Májusban a Ben’s OriginalTM és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közös jótékonysági főző eseményén összesen 1000 adag melegételt készült el a rászorulók számára. Az eseményen a MARS önkéntes csapata és az Élelmiszerbank partnerszervezetei mellett dr. Kis-Dobó Ági, a 2017-es Konyhafőnök VIP győztese, szépségkirálynő és két gyermekes édesanya is részt vett, mint házigazda és mint a márka nagykövete. A jótékonysági program második állomása közel tízezer darabos Ben’s OriginalTM termékadomány leszállítása volt az Egyesület elosztó raktárába. A félév lezárásaként pedig a TESCO Magyarországgal közös, kéthetes adománygyűjtő kampány során eladott rizskészítmények és mártások eladásából befolyt összeg, több mint félmillió forint, támogatta az Élelmiszerbank élelmiszermentő és -osztó munkáját.

Hosszútávra tervezve

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Ben’s Original termékeket gyártó MARS Magyarország és a Magyar Élelmiszerbank közösen dolgozott egy jó ügy érdekében, hiszen már 2015 óta szorosan együttműködve tesznek azért, hogy segítsenek a rászorulókon. A Ben’s Original első féléves, összehangolt programja és adományozási akciója nagymértékben hozzájárult céljaink eléréséhez.” – mondta el Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületének elnöke.

A MARS Magyarország 2015 óta több mint hatvanezer kiló élelmiszerrel segítette a rászorulókat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hálózatán keresztül, emellett a TESCO Magyarországgal összefogva az elmúlt három év alatt közel 14 millió forint pénzadománnyal járultak hozzá az Élelmiszerbank étel- és életmentő munkájához.

Mindenki megtalálja a kedvére valót

A kéthetes adománygyűjtő program ideje alatt a TESCO Magyarország üzleteiben a legkeresettebb termékek az ananászos édes-savanyú mártás, valamint a zöldséges édes-savanyú és a csípős-szecsuáni mártások voltak. „Kedvenceim a Ben’s Original mártásai és „Máris kész” rizsei, mert ezek segítségével akkor is tudok ízletes meleg ebédet vagy vacsorát adni a családnak, ha épp nincsenek óráim a főzésre. Büszke vagyok, hogy részese lehettem ennek a kezdeményezésnek, és örülök, hogy ilyen sok nélkülöző emberen tudtunk segíteni.” – tette hozzá Dobó Ági, a márka nagykövete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik