Belföld

Négy mentőhelikopter, 21 sérült az üllői balesetnél

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

A rendőrök gyorshajtás miatt akartak megállítani egy kisteherautót Cegléden, ám a sofőr gázt adott. Egészen Üllőig követtek és próbáltak megállítani, ahol a jármű a 4. számú főúton a 29-es kilométerszelvénynél az árokba csapódott – írja a Police.hu.

A teherautó 49 éves, budapesti sofőrjét elfogták, a raktérben 20 embert találtak, a magukat indiai, afgán, illetve pakisztáni állampolgárnak valló külföldieket kórházba vitték, mindegyikük megsérült. Az Országos Mentőszolgálattól a 24.hu megtudta,

a helyszínre 16 mentőegységet és 4 mentőhelikoptert is riasztottak, összesen 21 sérültet szállítottak kórházba.

A sérültek állapotáról nem adtak felvilágosítást, a korábbi rendőrségi közlemény szerint a raktérben tartózkodó menekültek közül mindenki megsérült, „legtöbbjük súlyosan, öten könnyebben”.

A sofőr könnyű sérüléssel megúszta a balesetet, embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít eljárást – az esetet részleteiről itt írtunk bővebben. A Magyar Nemzet pedig azt írja, a megalapozott gyanú hamarosan kiegészül tömegszerencsétlenség okozásával is, így – bizonyítottság esetén – halmazati büntetésül akár 12 évet is kaphat az embercsempész.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik