Belföld

Lesz pénz a mentők és a tűzoltók tankolására, ígéri a kormány

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A mentők és a tűzoltók üzemanyagár emelkedéséből fakadó többletköltségeit a költségvetés biztosítani fogja

– szögezte le péntek délutáni közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Egyúttal jelezték: a kormány emellett folyamatosan elemzi az üzemanyagellátási helyzetet, és a kellő időben dönt majd a jelenleg október 1-jéig érvényben lévő benzinárstop ügyében.

A közlemény gyurcsányozással folytatódik, a többi közt azt állítják, hogy „a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal ismételten rémhírterjesztésbe fogott, politikai haszonszerzés céljából”, továbbá hangsúlyozzák, hogy

a rémhírterjesztés a jelenlegi háborús- és energia-veszélyhelyzetben különösen veszélyes, ezért az álhír terjesztőjét a kormány feljelenti.

Pénteken Komjáthi Imre MSZP-alelnök üzent a kormánynak egy sajtótájékoztatón, hogy „amíg nem telik a mentő- és tűzoltóautók megtankolására, addig ne hűtsék és ne fűtsék a Karmelita kolostort se”.

Bár arról, hogy pénzhiány miatt ne lenne pénz megtankolni a mentő- és tűzoltóautókat (mivel azokba már csak piaci áron lehet üzemanyagot venni, a hatósági ár pusztán magánszemélyek számára maradt fenn), nem érkezett hír, arról mi is beszámoltunk, hogy körlevélben szólították fel a tűzoltóságokat, hogy spóroljanak, ahogy csak tudnak, és kevesebb gyakorlatot is tarthatnak majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik