Belföld

Orbán Viktor bízik Trump visszatérésében – videó

Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
A magyar kormányfő szerint ugyanis békét csak erős vezetők tudnak teremteni.

Orbán Viktor Facebook-oldalán egy videóval jelentkezett be, miután találkozott Donald Trumppal, akit fontos szövetségesének nevezett.

Kettejük hasonlóságait kiemelve a magyar kormányfő közölte, hogy mindketten elkötelezettek az illegális migráció elleni küzdelem, az alacsony adók, és a béke mellett. Orbán Viktor azt mondta:  egyetértettek abban, hogy a háborús infláció, és a háborús gazdasági válság egyetlen ellenszere a béke.

Békét viszont csak erős vezetők tudnak teremteni, ezért nekünk itt, Ukrajna szomszédságában az az érdekünk, hogy az Egyesült Államok erős legyen. Trump elnök urat jól ismerjük, tiszteli és becsüli a magyarokat. Jó volt az együttműködésünk a múltban, ezért remélhetjük, hogy jó lesz majd a jövőben is.

A magyar kormányfő ehhez sok sikert kívánt a volt elnöknek, aki nem zárja ki újraindulása lehetőségét, azt, hogy Joe Bidentől 2024-ben visszaszerezze a Fehér Házat.

Trump bedminsteri birtokán fogadta Orbán Viktort. A találkozón ott volt Szijjártó Péter külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója, Brian Jack tanácsadó és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója.

A találkozóval Donald Trump is nagyon elégedett volt. A Mandiner szúrta ki, hogy azt írta, nagyszerű időt töltött barátjával, Orbán Viktorral, akinek megünnepelték a nagy áprilisi győzelmét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik