Belföld

Ungár Péter elindul az LMP társelnöki posztjáért

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Ungár Péter az LMP frakcióvezetője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy elindul pártja társelnöki posztjáért az augusztusi tisztújításon. Az ellenzéki politikus azoknak az embereknek szeretne egy komolyan vehető alternatívát nyújtani, akik látják, hogy a gazdasági rendszer egészével probléma van.

Ha az LMP-sek úgy döntenek, hogy engem megbíznak ezzel a feladattal, azért fogok dolgozni, hogy egy olyan párt legyünk, ami komolyan veszi a magyar embereket, nem teljesen értelmetlen, egy-bites lózungokat mondunk nekik, meg hogyha ránk szavaznak, akkor jön a tejjel-mézzel folyó Kánaán.

– szögezte le a zöld párti politikus.

Ungár azt is elárulta, hogy a jelenlegi elnökök közül Schmuck Erzsébet újrázni tervez, Kanász-Nagy Máté pedig egyéb posztért fog indulni párton belül.

A Párbeszédhez való közeledés, esetleges egyesülés kapcsán Ungár leszögezte, hogy az ő társelnöksége „nem lesz ilyen”, ugyanis szerinte olyan ellenzéki pártokra szüksége van az országnak, amelyek nem neoliberálisok, és „nem hisztériából közelítik meg az előttünk álló időszakot”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik