Belföld

Idén tízezren érkeztek Magyarországra vadászni

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az Országos Magyar Vadászkamara adatai szerint idén január 1. és július 15. között csaknem 10 ezer külföldi vendég érvényesített vadászati engedélyt – közölte Nagy István, agrárminiszter Vadai Ágnes ellenzéki képviselő kérdésére. A DK politikusa azt szerette volna megtudni, hogy mennyi vendégvadász kereste fel idén az országot a tavaly megrendezett vadászati világkiállítás hatására, írja a Telex.

Nagy szerint „Magyarország vadászterületei mindig is méltán híresek és népszerűek voltak a külföldi vendégek körében”, és a vadászati kiállítás „újabb kiváló lehetőséget biztosított a hazai helyszínek népszerűsítésére”, ami abból is látszik, hogy

megközelítőleg két és félszer annyi vadászati engedélyt adtak ki, mint a tavalyi év azonos időszakában. A külföldi vendégek számának növekedésében a vadászati kiállítás mellett feltehetően szerepet játszik az is, hogy tavaly az év első felében a járvány miatt számos korlátozás volt érvényben, idén azonban idáig nem volt nagyobb lezárás.

Az „Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítást” 2021. szeptember 25. és október 14. között tartották a budapesti Hungexpo területén, melynek felújítása 55 milliárd forintba került, a kiállítás megszervezése pedig 17 milliárd forintba. A világkiállítás végül 654,8 millió forint bevételt hozott, és 995 ezren vettek részt a különböző programokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik