Belföld

Újabb kutya esett le a budai vár faláról

Ismét leugrott egy kutya a várfalról – számolt be a Budavári kutyás balesetek nevű Facebook oldal. A kutya a Lovas útra zuhant, és bár túlélte az esetet, később az ügyeleten elpusztult.

Már több tucatnyi baleset történt két budavári futtatóban, mivel a gazdák állítása szerint nincs balesetveszélyre figyelmeztető hivatalos tábla, sem hirdetmény.

A legtöbb baleset a kijelölt – póráz nélküli – futtatókban történt a gazdák visszajelzései alapján, a Tóth Árpád sétányon és az Anjou bástyánál.

Nem minden kutyára veszélyes a két budavári futtató, mivel az egészen kis termetűek és azok, akik nem tudnak 70-80 cm-t ugrani a fal tetejéig, nincsenek kitéve a zuhanásnak, ezért jellemzően a közepes-, vagy nagyobb testű, ösztönerős- és agilis fajtákból kerülnek ki az áldozatok.

Mivel a várfal kifelé lejt az eső elvezetése miatt, a kutyák nem látják a sétányról, hol van a fal vége és azt sem, hogy mi vár rájuk mögötte.

– olvasható az I. kerületi civil kutyások beszámolójában, akik figyelmeztető táblák elhelyezése mellett kampányolnak.

FRISSÍTÉS

A budavári önkormányzat tavaly számos táblát kihelyezett a Várfal környékére, hogy felhívják a gazdák figyelmét, hogy az alacsony fal a kutyák számára is hordoz magában veszélyt, és a területen fokozottan oda kell figyelni a házikedvencekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik