Belföld

Gyurcsány Ferenc: Közelít a vég

Gyurcsány Ferenc / Facebook
Gyurcsány Ferenc / Facebook
A Demokratikus Koalíció elnöke szerint Orbán Viktor receptje nem vált be, sikeres rendszerhez egyszerre kell kenyér és ideológia.

Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán a jólét és az ideológia összefüggését elemezve arra jutott, hogy egyik sem ér semmit a másik nélkül, egy sikeres rendszer receptjéhez mindkettő kell.

A kenyér, tisztességes elvek nélkül csupán politikai prostitúció. Jónak jó, de valójában csak a pillanat öröme.
Az elvek pedig önmagukban, ha nincs hozzá kenyér, akkor a hatalom üres és hazug önigazolási kísérletei. Ami persze a végén elbukik. Az éhes gyomor nem lelkesedik, hanem korog. Később káromkodik, elutasít, lázad.

Szerinte a tömegeknek az elvek nem önmagukban magasztosak, a

szabadsággal nem lehet jól lakni, de

történelmi tapasztalatok alapján szabad népek ritkábban fekszenek le korgó gyomorral. A szabadság minden más rendszernél nagyobb valószínűséggel garantálja a betevőt.

Szerinte Orbán Viktor receptje, a nemzeti önzésé, a kivagyiságé és a kirekesztésé csak addig működött, míg nem volt üres a spájz, volt mit enni. A mostani helyzet alapján Gyurcsány arra számít, hogy ősszel sok üres pénztárca és tányér lesz.

Tulajdonosaikat nem fogja érdekelni se az illiberális bármicsoda, se az igazzá mázolni akart történelmi hazugságok sora, se a nacionalista hőzöngés, se a brüsszeli sikátorokban szőtt állítólagos összeesküvés, se Soros nyolcadik hadoszlopa, se a Másik ember egykori beszéde.

A Fideszt arra figyelmeztette semmire nem mennek üres locsogással.

Csaba királyfi tán segítene, de nem tud, a gáz árát nem tudja a Havasoknál megállítani. Viktor se.
Közelít a vég.
A felcicomázott semmi a semmibe hull.

A politikus most is azzal zárta a gondolatait, hogy nekik egy dolguk van, készülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik