Belföld

Tüntetés blokkolta a Margit híd autóforgalmát

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Rövid ideig leállt a 4–6-os villamos is, majd a rendőrök érkezése után csak az útpályát zárták le kora estig a demonstrálók. Helyszíni képeink.

A 24.hu helyszínen tartózkodó munkatársai szerint a Rend-szerváltók Facebook-csoportban szerveződtek azok a tüntetők, akik vasárnap délután 4 óra körül a Margit hídra vonultak a Jászai Mari térről, majd teljes szélességében megpróbálták lezárni azt citromsárga szalagokkal. A demonstrálók mintegy 200-an vannak és Valódi rendszerváltást! transzparenseket lobogtatnak.

Kollégánk szerint az autók és motorok kényszerűen visszafordulnak, egy, a lezárás elején átjutni próbáló GreenGo bérautót zászlókkal igyekeztek feltartani. A tüntetők felvonulása után az első villamosok még áthajtottak a hídon, majd a BKK Info azt a jelzést adta ki, a 4–6-os villamosok nem közlekednek, a 9-es, 26-os, 91-es buszcsalád pedig terelve vagy rövidített útvonalon.

A hídra fél 5-re, buszokkal érkeztek rendőrosztagok, akik a két útpályára szorították ki a tüntetőket. A villamosok azóta áthajtanak a hídon, és kollégánk jelentése szerint 5 órára a síneket használták már a Margit hídon közlekedő menetrend szerinti buszok is. Sem a két hídfőnél, sem a felső rakpartokon nem alakult ki jelentős torlódás.

Munkatársunk este 8 órára azt jelezte, a híd mindkét irányba közúton is járható, a tüntetők egy része a pesti hídfőnél táborozott le, a környéket néhány rendőrautó biztosítja még.

Frissítés: Korábban váratlan demonstrációról írtunk, de a BRFK 5 órai közleménye szerint bejelentett tüntetésről van szó, amelynek helyszínét a közösségi közlekedés és a gyalogosok zavartalan forgalma érdekében biztosítják.

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik