Belföld

Vasárnapi időközik: a Mi Hazánk megtartott egy falut, az ellenzék nagyon szűken bukott egy budafoki képviselői helyet

Három időközi választás eredménye született meg vasárnap estére.

Két falu is polgármestert választott: a Tolna megyei Mőcsényben az elhunyt polgármester utódját két független jelölt közül választották ki, itt Salgó Ivett 104 szavazattal végzett Sziebl Tamás és az ő 87 voksa előtt.

A Nógrád megyei Cserháthaláp Mi Hazánk-os polgármesterét, Dócs Dávidot adta a párt újonnan létrejövő parlamenti frakciójának. Pártbéli utódjelöltje, a felesége Dócsné Sávolyi Henriett a független Szorcsik Péterrel mérkőzött, és a független jelölt mintegy 38 százalékot érő 86 voksával szemben 141 támogatót (62 százalék) felmutatva tartotta meg a pártnak a falut.

Ennél jóval több szavazólap potyogott az urnába Budapest XXII. kerületében, Budafok-Tétényben, ahol a 6. számú egyéni választókerületben korábban győztes Tóth Endre (Momentum) ugyancsak egy országgyűlési frakció része lett, így önkormányzati pozícióját hátrahagyta április után. Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik támogatással induló utódjelöltje Kapitány Alexandra volt, aki mindössze 10 vokssal (ami itt 1 százalékot ért) maradt le a Fidesz-KDNP jelöltje, Krieger Krisztina mögött. 492:502 a szavazatarány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik