Belföld

Szijjártó: „Akinek van ilyen információja, az legyen kedves, jöjjön el hozzám és mutassa meg nekem, hogy a többiek mennyit fizetnek, mert ez nagyon fontos információ lenne”

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az RTL.hu közölt korábban olyan számítást, hogy míg Magyarországon a földgáz köbméterének piaci ára 747 forint lesz augusztustól az átlagnál többet fogyasztók számára, a német piaci ár 550 forint. Szijjártó Péter az Atv.hu szerint azt mondta, a hazai árképzésről nem tud nyilatkozni, nem rá tartozik.

Azt is elmondta, hogy itt most hallja „bizonyos fantasztikus képességű szakértőktől, hogy melyik gáz a legdrágább és mi mennyit fizetünk a gázért és más meg mennyit fizet”. Erre az Atv szerint azt mondja: „akinek van ilyen információja, az legyen kedves, jöjjön el hozzám és mutassa meg nekem, hogy a többiek mennyit fizetnek, mert ez nagyon fontos információ lenne.”

Tehát hogyha valaki belelát más ország földgázbeszerzési szerződésébe, az terítse ki a lapjait

– tette hozzá, mert az, mint mondta, „nemzeti érdek volna, segítené az én tárgyalási folyamataimat is”. Majd azt mondta, hogy nem kell hinni ezeknek a szerzőknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik