Belföld

Ingyen kicserélték a defektet kapó gyermekmentő kerekét egy dunaújvárosi szervízben

Egy dunaújvárosi esethez riasztották a Peter Cerny Mentőszolgálatot, miután egy koraszülött babánál légzésnehézségek léptek fel. A párhuzamosan érkező riasztások miatt azonban a neonatológiai rohamkocsi helyett az orvos nélküli neonatológiai egység vonult ki a helyszínre. A Bors írása szerint itt vett drámai fordulatot a bevetés, mert a helyszínen észrevették, hogy a mentő defektet kapott.

Miközben ellátták a babát, a mentőszolgálat munkatársai a kereket is megpróbálták kicserélni, de akárhogy igyekeztek, nem boldogultak. a csavarok kézzel meglazíthatatlanok voltak.

Mivel minimális nyomás még volt a kerekekben, a mentősök elgurultak a legközelebbi gumiszervízbe, az ottani szakemberek pedig amint meglátták, hogy egy gyermekmentő érkezik, azonnal munkához láttak, gyorsan és precízen pillanatok alatt elvégezték a kerékcserét, mindezért pedig nem kértek semmilyen fizettséget.

 Nem fogadtak el semmit, nem kellett fizetni, ingyen megcsinálták az egész munkát, szó szerint percek alatt! A géppel lélegeztetett kisbaba végig stabil volt. Hála a gyors és önzetlen segítségnek, szinte időveszteség nélkül, stabil állapotban adhattuk át a székesfehérvári intenzív osztályon. Ezúton is hálásan köszönjük az életmentő segítséget

– olvasható a mentőszolgálat által közzétett hálálkodó Facebook-bejegyzésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik