Belföld

Harmincmillió forintot készül eltapsolni a közmédia, ennyiért keresnek közönséget évente

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A közpénzből működő MTVA a közönség biztosítására írt ki tendert a közelmúltban. A közmédia a 30 millió forintról szóló keretszerződés értelmében alkalmanként akár 200 „tapsolót” is kérhet a nyertes cégtől – írja az Átlátszó.

A felhívás szerint a közönség feladata az MTVA gyártásában készülő műsorokban való úgynevezett „tapsoló” feladatok ellátása lesz. A felbérelt közönséget a közmédia maximum 12 órára veheti igénybe naponta, viszont cserébe elvárhatja, hogy a közönség tagjai az általa biztosított ruházatban, általa biztosított eszközöket használva legyenek jelen a helyszínen.

A győztes cég feladatai közé fog tartozni többek között a közönség felkészítése, díjazása, munkavédelmi oktatása, helyszínre szállítása, és a produkcióval kapcsolatos igényeknek megfelelő (például nem, korosztály) tapsolók megtalálása.  A keretszerződést a legolcsóbb árajánlatot adó cég nyeri majd el, amennyiben minden feltételnek megfelel. Az eljárásban való részvétel ajánlati biztosíték adásához kötött, amelynek összege 500 ezer forint.

A közmédia évente több mint 130 milliárd forintból gazdálkodik, amiből még az úgynevezett „tapsoló” feladatok ellátása is biztosított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik