Belföld

Szárnyával szántotta a földet a műrepülő, büntetőeljárásban vizsgálják az esetet

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI

Bűntető eljárást indított a rendőrség a hajdúszoboszlói repülős fesztivál egyik műrepülő-bemutatója miatt.

A 24.hu számolt be arról, hogy a Hajdúszoboszlón tartott AeroFest 2022 rendezvénysorozat múlt szombati programjának részeként az ismert műrepülő, és az ország egyik legtöbb jogosítvánnyal rendelkező repülésoktatója, Veres Zoltán is tartott egy bemutatót.

Egy, a birtokunkba került videófelvétel tanúsága szerint Veres az N540XX lajstromjelű gépével bemutató közben a földnek ütközött.

A videón jól látható, hogy Veres gépe a nézőkhöz közeledve beleszántott a talajba, az egyik szárnyvég egy forgás közben érintkezett a repülőtér földjével. Veres a történtek ellenére nem hagyta el a pályát, hanem befejezte a bemutatót, és háton repült el a közönség előtt.

Kapcsolódó
A repülőgép szárnyával szántotta a földet az ismert magyar pilóta
A hajdúszoboszlói reptér vezetője szerint amilyen nagy franc a pilóta, lehet, hogy így akarta.

Az AeroFest szervezői a 24.hu megkeresésére még a múlt hét elején azt írták, hogy a történtekkel kapcsolatban vizsgálat zajlik, „ezért nem tudnak és nem is adhatnak több információt”. A Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányságon viszont akkor még nem tudtak semmilyen vizsgálatról.

A rendőrség keddi tájékoztatása szerint az esettel kapcsolatban végül a hajdúszoboszlói kapitányság közlekedésrendészeti alosztálya indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik