Belföld

Megint esik a forint, lassan 407-nél az euró

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Fél tizenegykor 405-ig gyengült a forint, ami már egy százalékos gyengülést jelent keddhez képest – írja a Portfolio. A dollár 399,16 forintba kerül, az angol font pedig 481,85-nél jár.

Délutánra tovább gyengült a magyar fizetőeszköz:. 406,4-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez már 1,3 százalékkal magasabb a tegnapi szintnél.

A forint 401,3-nál kezdte a napot az euróval szemben, ami tegnaphoz képest csak minimális, 0,1 szalékos gyengülés volt, de azóta folyamatosan esik a magyar deviza.

Az elmúlt napok erősödése után a forint tegnap gyengült vissza a 400-as lélektani határ fölé annak ellenére, hogy az MNB 100 bázisponttal 10,75 százalékra emelte az alapkamatot.

A befektetőket elsősorban a magas gázárak aggasztják, ugyanis 200 euró felett jár a világpiaci gázár, ami automatikusan rontja a magyar külkereskedelem és a fizetési mérleg egyenlegét. A befektetők az amerikai központi bankra figyelnek, ugyanis magyar idő szerint este hétkor bejelentést tesz a Fed, ami újabb lökést adhat a dollárnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik