Belföld

Marad a hőség- és zivatarveszély, térképen a riasztások

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Hiába a hidegfront, az egész országra érvényes a figyelmeztetés a forróság miatt.

Vasárnap a hidegfront szakadozott felhőzete kelet felé vonul, mögötte kisüt a nap, de gomolyfelhők képződnek. Eleinte elszórtan, majd keleten nagyobb eséllyel lehet zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szelet több helyen erős, zivatar környezetében viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet napközben 30-36, késő este 21-27 fok között alakul – írja a Kiderül.hu. 

Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést, illetve riasztást is kiadott az zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az érintett területeken a fő veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, jégeső is előfordulhat. A riasztások által érintett járások egy folyamatosan frissülő térképen követhetőek nyomon. Azt írták, hogy reggel, délelőtt főleg a déli, délkeleti országrészben várhatók zivatarok, a déli, délutáni órákban pedig  északkeleten, keleten, estére, késő estére várhatóan a Tiszántúlon is mindenhol megszűnhet a csapadék.

A hőség miatt az egész országra érvényes a figyelmeztetés, négy megyére (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok) pedig másodfokú, narancssárga veszélyjelzés érvényes. Vasárnap általában 25, az Alföld déli felén 27 fok körül alakulhat a napi átlaghőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik