Belföld

Letartóztatták a kisvárdai vár felgyújtóját

police.hu
police.hu
A végzés nem végleges, fellebbezett a csaknem 50 milliós kár okozója.

A Kisvárdai Járásbíróság nyomozási bírója pénteken a rongálás miatt indult eljárásban augusztus 22-ig elrendelte a letartóztatását annak a 25 éves helyi férfinek, aki július 18-án este a Kisvárdán található, jelenleg felújítás alatt álló, műemlékvédelem hatálya alatt lévő várban gyújtogatott.

Kihallgatásán a gyanúsított beismerte tettét, amivel közel ötvenmillió forintos kárt okozott. Azt azzal indokolta, hogy magánéleti gondjai miatt értelmetlennek érzi életét, rendszeresen iszik, ittasan követte el a bűncselekményt is.

Most derült ki, hogy miután az alagsorban 6 különböző helyen tüzet gyújtott, felment az épület régi tornyába, ahol gyúlékony anyag szétöntésével is tüzet gyújtott, majd a tetőn is próbálkozott, de ott nem járt sikerrel.

A gyanúsított büntetett előéletű, jelenlegi tettét rövid idővel korábbi elítélése után követte el. A nyomozási bíró szerint fennáll a veszélye,  hogy szabadlábon folytatná a gyújtogatást, újabb bűncselekményt követne el, esetleg elszökne, elrejtőzne. A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik