Belföld

Elítélték a Slovan csapatbuszát megdobó férfit

ügyészség.hu
ügyészség.hu
150 óra közmunka, 150 ezer forint bírság a büntetése, de az ügyészség ezt kevesli.

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyészség a pozsonyi labdarúgók buszát kővel megdobó 30 éves férfit. Az ügyben elsőfokú ítélet született. Mint írták, a terhelt július 19-én este a X. kerületben, a Könyves Kálmán körúton lévő egyik presszó mellett volt, amikor meglátta a a Slovan Bratislava játékosait szállító buszt. Beszaladt a presszó melletti bokrok közé, amikor a busz elhaladt előtte, a bokrok takarásából a jármű felé hajított egy követ.

Az a busz jobb hátsó ablakát találta el. A rongálás miatt a külső üveg betört, a belső üveg megrepedt. Az autóbuszban csaknem 1,4 millió forint kár keletkezett.

A férfi a támadással veszélyeztette a busz vezetőjének és utasainak életét, testi épségét. A 30. éves Cs. Gábor gyanúsítotti kihallgatásán tettét beismerte, és azt mondta, hogy megbánta a bűncselekmény elkövetését.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a 30 éves férfit a váddal egyezően, közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás bűntett miatt bűnösnek mondta ki. Ezért őt 150 óra közérdekű munkára és 150 ezer forint büntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az eljáró ügyész súlyosításért, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik