Belföld

Gázolt a vonat Üllőnél

Frissítünk!

Újraindult a vonatközlekedés Vecsés és Monor között csütörtök este, miután befejezték egy korábbi baleset helyszínelését – közölte a Mávinform az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a Budapest-Cegléd-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony, illetve a Budapest-Szeged vonalon csak fokozatosan áll helyre a menetrend szerinti közlekedés, csütörtökön még hosszabb menetidőre kell számítani. A menetrend pénteken a hajnali órákra állhat helyre.

Kerékpárost gázolt csütörtök délután a Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó Kiskun IC, a baleset Üllőn történt – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A baleset miatt az üllői állomáson, valamint Üllő és Monor között nem közlekedhetnek a vonatok, a MÁV-START pótlóbuszokat rendelt az utasok továbbszállításához. A közlés szerint a Budapest-Cegléd-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony, illetve a Budapest-Szeged vonalon jelentősen megnő a menetidő. Hozzátették: nem közlekedik a Nyugati pályaudvarról Monorra 16:38-kor induló S50-es vonat, a Monorról a Nyugati pályaudvarra 18:07-kor induló S50-es vonat.

Cikkünk megjelenése után egy olvasónk arról tájékoztatott minket, hogy a Szegedről tartó InterCity Albertirsánál elakadt a gázolás miatt, de a vonaton már alapból nem működött a légkondicionálás. Olvasónk szerint az utasokat leszállították a vonatról a peronra a 40 fokos melegben, majd a vonatot visszaküldték Ceglédre.

Elmondása szerint sem az utasok, sem a kalauz nem kapott tájékoztatást nem kaptak, állítólag majd valamikor érkezik mentesítő buszokat, de egy óra várakozás után sem történt semmi. Miután a MÁV-tól továbbra sem kaptak segítséget, az utasok összefogtak és taxival, önköltségen elhagyták az állomást.

olvasónk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik