Belföld

Szijjártó: Most úgy tűnik, hogy ez a háború sokáig fog tartani

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Úgy gondoljuk, hogy a nemzetközi közösségnek arra kell koncentrálnia, hogy kieszközöljen egy azonnali tűzszünetet és arra, hogy mielőbb megkezdődhessenek a béketárgyalások – mondta Szijjártó Péter a Fox Newsnak adott interjújában. A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott:

mi, magyarok, mint Ukrajnával szomszédos ország, a béke mellett állunk, és arra kérjük az Európai Uniót, az Európai Bizottságot, Brüsszelt és az teljes nemzetközi közösséget, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy béke legyen Ukrajnában.

Hozzátette, hogy egyre többen érkeznek Ukrajnából hazánkba: ma már 15-16 ezerre tehető a naponta érkezők menekültek száma Magyarországra.

Mi nem vagyunk a konfliktus részesei, és mindent megteszünk, hogy ne sodródjunk bele ebbe a háborúba. Elmondhatom, hogy ez nem könnyű feladat

– fogalmazott. Azzal kapcsolatban, meddig tarthat még a háború, Szijjártó azt mondta: „sajnos nem látjuk a végét, senki sem tudja előre megjósolni azt”. A külügyminiszter vélekedése szerint „most úgy tűnik, hogy ez a háború sokáig fog tartani”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik