Belföld

Meleg társkeresőre rakatta föl boszúból volt barátját

Chris DELMAS / AFP
Chris DELMAS / AFP

Meg akarta leckéztetni exbarátját egy fiatal nő, ezért barátnőjével közösen álprofilt hoztak létre egy meleg társkereső appon a fiú fényképével és adatival – írja a police.hu. A huszonhat éves fiú a rendőrség közleménye szerint még csak nem is sejtette, hogy haragszik rá valaki, ezért elképzelése sem volt, ki regisztrálhatta őt a meleg appra.

A profil viszont nem volt teljesen hamis, mert bár az életkorát nem, de más adatait a valóságnak megfelelően adtak meg az elkövetők.

A ceglédi rendőrség ezután digitális nyomok után kutatva jutott el a harmincegy éves budapesti nőhöz, aki nem is tagadta, hogy barátnője kérésére hozta létre a kamuprofilt. A fiú a szakítás után állítólag kéretlen üzeneteket küldött a volt barátnőjének, és hívogatta is. A barátnők nem tudták, hogyan vehetnének revansot ezért, aztán kitalálták a megoldást: regisztrálják a fiút egy meleg társkeresőre.

A 25 éves exbarátnő szintén nem tagadott a kihallgatáson. Ő azt mondta, hogy a szakítás után rossz passzban volt, mert a volt barátja üzengetett neki, de aztán letiltotta őt, és a fiú aztán el is tűnt. Nem jelentkezett többé. A viccesnek szánt bosszúakciót néhány hónappal később eszelték ki.

Az exbarátnő a rendőrség szerint azzal védekezett: nem tudta, hogy bűncselekményt követ el, és hogy viccnek szánta az akciót.

A két nő ellen a személyes adattal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt járt el a Ceglédi Rendőrkapitányság, és az iratokat már át is adta az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik