Belföld

Nyugdíjasokat átverő és kifosztó banda tagjaira csapott le a rendőrség

Engedélyek nélkül üzemeltetett idősek otthonába felvett, ápolásra szoruló emberek vagyonát kicsaló bűnszövetség hat kecskeméti és egy kiskunhalasi tagját vették őrizetbe a rendőrök kedden. Horváth Erika, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének szerdai tájékoztatása szerint a kecskeméti idősek otthonát egy négy főből álló család üzemeltette.

Az otthon lakóinak egy részét a csapat szociális munkásként dolgozó tagja, egy 59 éves kiskunhalasi nő kutatta fel. Az ápolásra szoruló betegeket összehozta az otthon üzemeltetőivel, akik később különböző megtévesztő módszerekkel megszerezték a náluk lakó idős emberek vagyonát.

A nyomozók kedden négy település tizenkét helyszínén csaptak le a társaságra. Mindenhol kutatást tartottak, és nagyobb mennyiségű készpénzt, mobiltelefonokat, ékszert és személyautót foglaltak le. A tettestársakat különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják, akik hosszú időn át, szorosan együttműködve csaltak ki pénzt idősektől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik