Belföld

Meghalt Csillagné Szánthó Polixéna, Szekszárd fideszes önkormányzati képviselője

Meghalt Csillagné Szánthó Polixéna, Szekszárd 4-es számú körzetének önkormányzati képviselője, írja a Telex a teol.hu-ra hivatkozva. A képviselő 2006 óta látta el képviselői feladatait a városban a  Fidesz–KDNP színeiben.

A teol azt írja, Csillagné Szánthó Polixéna több hónapja betegséggel küzdött, de ennek ellenére is igekezett dolgozni, tenni a városért, ameddig csak ereje kitartott.

A képviselő 1987-ben költözött Szekszárdra a helyi születésű férjével és három fiáva. Két évtizeden át dolgozott tanárként, közben a város közéletében is egyre aktívabban részt vállalt, aminek eredményeként a 2006-os önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként, Szekszárd 4-es körzetében képviselőnek választották. Ő lett a közgyűlés Művelődési és Oktatási Bizottságának elnöke, tagja a Szociális és Egészségügyi és a Sport-, Ifjúsági és Civil Szervezetek Bizottságnak. A következő két ciklusban ő volt a Humán Bizottság elnöke, 2019 decemberétől pedig a közgyűlés Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottságának tagja.

A képviselő haláláról a város polgármestere, Ács Rezső is hírt adott. Posztjában azt írta,

barátom és harcostársam eltávozott közülünk. Hiánya pótolhatatlan veszteség Szekszárd Város Önkormányzatának, a város kulturális életének, közéletünknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik