Belföld

Egy Romániában zaklatásért és testi sértésért elítélt bűnöző fotózkodott a nemzetpolitikáért felelős államtitkárral

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárral fotózkodott a zaklatásért és testi sértésért elítélt, majd országosan körözött Pethő Attila és családja az Utazó Magazin és a Magyar Turisztikai Ügynökség hétfői díjátadóján – írja az Átlátszó. A képet Potápi Facebook-oldalán posztolták, majd levették. (A fotó az Átlátszó oldalán látható, Pethő Attila a kép jobb szélén áll.)

Pethő Attila édesapja, Pethő József egy díjat vett át az eseményen. Az Átlátszó cikke megjegyzi: azt nem tudni, mikor és hogyan lépte át az országhatárt Pethő Attila, aki jelenleg is szerepel a román rendőrség országos körözési listáján.

A férfit összesen 2 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a B. M. elleni zaklatás, valamint ütlegelés és más testi sértés miatt. Ezen kívül 5 évig tilos 100 méteres körzeten belül megközelítenie B. M.-t és családtagjait, lakását, munkahelyét. Elkobozzák a zaklatáshoz használt eszközöket (GPS-készülékeket például) és ki kell fizetnie a sértettnek 10 ezer euró vagy annak megfelelő erkölcsi kártérítést, ezen felül állnia kell a perköltségeket. A hatóságoknak értesíteniük kell a bántalmazott felet arról, hogy a bántalmazó szabadlábra került vagy megszökött. Az ítélet jogerős – írta nemrég az uh.ro.

Frissítünk!

Debreceni-Tóth Gabriella a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkári Kabinettől a 444-nek azt írta, hogy: „a budapesti díjátadóra csak az étterem tulajdonosai, Pethő József és felesége kaptak meghívást. Pethő Attila nem szerepelt sem a díjazottak, sem a meghívottak között és a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságnak nem volt róla tudomása, hogy körözés folyik ellene”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik