Belföld

Ingyen ásványvizet kortyolhatunk a pályaudvarokon a hőségriadó alatt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A nagy fővárosi és vidéki pályaudvarokon osztogatnak majd vizet a tikkadt utasoknak.

Ásványvizet biztosít utasainak a szerdától elrendelt hőségriasztás alatt a MÁV-Start a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig a Népliget buszállomáson és a megyeszékhelyeken, a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon – írja az MTI.

A MÁV Zrt. közleménye szerint Budapesten a Nyugati pályaudvaron, a Keleti pályaudvaron és a Déli pályaudvaron, vidéken pedig a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a békéscsabai, a szegedi, a kecskeméti, a szolnoki, a győri, a pécsi, a nagykanizsai, a siófoki, a fonyódi, a tapolcai, a veszprémi, a zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatra várakozók. Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja, addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.

Kapcsolódó
Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztás van érvényben
Arra kérik az embereket, hogy 11 és 15 óra között lehetőség szerint húzódjanak árnyékba.

A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget buszállomáson és a megyeszékhelyeken, a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet: Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében helyenként 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek. Többfelé még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik