Belföld

Súlyosabb büntetést kérnek az anyára, aki fiával együtt akart meghalni

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

A nő öngyilkos akart lenni, kisfiával együtt akart meghalni. Elhatározta, nekihajt egy másik járműnek. 2017. május 5-én az általa vezetett kocsival át is tért a másik forgalmi sávba a 85. számú főúton, ahol egy szemből érkező autóval ütközött, miközben kisfia a kocsiban hátul, biztonsági gyermekülésben utazott.

A másik autós, amikor látta, hogy a nő áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, lassított és a jobb oldali útpadka felé kormányozta a járművét, de a nő lassítás nélkül nekihajtott. Kocsija többször átpördült, oldalára borult. Csak a vétlen sofőrnek volt köszönhető, hogy nem történt frontális ütközés. Az anya és 5 éves gyermeke – köszönhetően annak, hogy mindketten használták a biztonsági övet – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A nőt pszichiátriai betegsége súlyos fokban korlátozta abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje és ennek megfelelően cselekedjék. A Győri Törvényszék június 2-án a nőt minősített emberölés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt 2 év börtönre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A börtönbüntetés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéletet a nő és a védője tudomásul vette, az ügyész a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának emelése érdekében jelentett be fellebbezést. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a nő több közlekedési szabályt is megszegett, mások életét szándékosan veszélyeztette, ezért indokolt vele szemben hosszabb tartamú közúti járművezetéstől eltiltás. Mint írták, a felfüggesztés ideje alatt figyelemmel kell kísérni, hogy a nő az előírt orvosi kezeléseken részt vegyen. Ez pártfogó felügyelet elrendelésével biztosítható. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik