Belföld

Labdába se rúgott az ellenzék a vasárnapi időközi választásokon

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
Összesen tizenegy településen tartottak időközi önkormányzati választásokat vasárnap, jellemzően rendkívül gyér részvétel mellett.

Mezőtúron polgármestert választottak, ahol a fideszes Szűcs Dániel nyert, 58 százalékkal. Itt azért volt szükség időközire, mert a korábbi polgármester, Herczeg Zsolt összeférhetetlenség miatt lemondott, ugyanis fideszes képviselőként bekerült tavasszal a parlamentbe. A helyi civil jelölt csak 37 százalékot kapott.

Esztergomban egy önkormányzati képviselői helyért a Fidesz és a Mi Hazánk jelöltje csatázott, közülük a fideszes Varga Krisztián nyert 86 százalékkal.

Szentendrén a fideszes Szabados András 65 százalékkal nyerte a képviselői helyet, egy helyi civil szervezet jelöltje lett a második 29 százalékkal, kutyapárti induló pedig a harmadik 6 százalékkal.

Salgótarjánban haláleset miatt kellett urnához járulniuk a szavazóknak, ahol egy független jelölt, Ludányi József győzte le a kormánypárti ellenfelét, ő került be így a város képviselő-testületébe.

Sajószentpéteren öt független jelölt is indult, közülük Nagyné Szabados Mária diadalmaskodott 31 százalékkal. Indult itt egy DK-s jelölt is, aki csupán a negyedik helyen végzett 12 százalékot kapott.

A többi településeken csak független jelöltek indultak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik