Belföld

Kifizeti a DK a tüntetésen megbüntetett aktivistája bírságát

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Mint ismert, a kata eltörlése miatt indult kedd esti tüntetésen a joggal felháborodott tömeg lezárta a Margit hidat. A tüntetésen részt vett a DK egyik fiatal aktivistája is, aki futárként dolgozik az egyik nagy étel-házhozszállító cégnél katásként, legalábbis ameddig tud, szeptember 1-jéig, a kata jelenlegi formájának megszűnéséig. Erre a tüntetésre futárként ment ki, és súlyos büntetést kapott

– így kezdte szombati online sajtótájékoztatóját Kálmán Olga, a DK parlamenti frakciójának szóvivője.

Mint elmondta, az aktivistájuk arról tájékoztatta a pártot, hogy a tüntetés utáni napokban levelet kapott a II. kerületi rendőrkapitányságtól, amelyben „kétrendbeli közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés” miatt 75 ezer forintra büntette meg a rendőrség. Mint fogalmazott, „nem elég, hogy az Orbán-kormány kihúzta alóla a megélhetését, még meg is büntetik 75 ezer forintra, amiért kiment az utcára és kifejezte a véleményét a kormányzati megszorítással kapcsolatban”.

A Demokratikus Koalíció szerint végtelenül pofátlan és felháborító, hogy még a rendőrség is 75 ezer forintra bírságolja a kormány által tönkretett, a kormányzati megszorítás ellen felszólaló katásokat! Előbb elvették a megélhetésüket, majd adócsalónak kiáltották ki őket, végül pedig még meg is bírságolják őket, ha felemelik a szavukat. El a kezekkel a katától és el a kezekkel a katásoktól! A DK természetesen kifizeti a bírságot az aktivistánk helyett, amit ki sem kellett volna szabni.

Kiemelt képünk illusztráció, nem a megbüntetett futár szerepel rajta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik